Fietsplan

De fiets van de zaak kan nog steeds!

Een fietsplan wordt door werkgevers vaak ingevoerd om medewerkers te stimuleren gebruik te maken van de fiets voor het woon-werkverkeer. Door te voldoen aan bepaalde eisen van de Belastingdienst kan met fors belastingvoordeel een fiets worden aangeschaft. Dit levert fiscale voordelen op voor zowel de werkgever als de medewerker.

Sinds 1 januari 2015 zijn de regels rondom het Nationale Fietsplan veranderd. Maar dit betekent niet dat u als werkgever geen fietsplan meer kunt aanbieden. Integendeel zelfs! Tegenwoordig kan dit binnen de huidige werkkostenregeling (WKR). De aanschaf van de fiets, eventueel uitgebreid met een fietsverzekering en/of Nationale Fietsbonnen valt nu binnen de vrije ruimte van deze werkkostenregeling.

Dat is nog eens mieters nieuws voor de harde werkers van Nederland. Het oude fietsplan is dan sinds 1 januari 2015 van de baan, maar werkgevers hebben nog steeds allerlei mogelijkheden om fietsen naar het werk financieel aantrekkelijk te maken. Uw baas mag een kilometervergoeding geven van maximaal € 0,19 per kilometer, belastingvrij! En hij mag ook een renteloze lening geven voor de aanschaf van een (elektrische) fiets. Het fraaie is dat deze lening terugbetaald kan worden met de kilometervergoeding.

Zo bent u met een (elektrische) fiets niet alleen elke dag in een oogwenk fit op kantoor, maar heeft u de kosten met een paar jaar reeds terugverdiend!

Ook zijn wij aangesloten bij Nationale Fiets Projecten dat maakt het mogelijk dat u bij ons een fiets kunt aanschaffen via FiscFree.

In onze winkel informeren we u graag over de mogelijkheden.

Profiteer nu ook van een fiets mét belastingvoordeel!